3 gode grunde til at få lavet et testamente med det samme

Dette indhold er sponsoreret

Døden er aldrig sjov at tale om, men ikke desto mindre er den uundgåeligt. Vi skal alle herfra før eller siden. De store spørgsmål er bare hvornår det sker, samt på hvilken måde det sker. Bag os efterlader vi venner og familie, som ofte i sorg. For dem venter efterfølgende dage, uger og måneder hvor sorgprocessen skal bearbejdes, og hvor der venter dem et stort arbejde med at få sendt dig afsted på bedst muligt vis. Dette kan du hjælpe dem med allerede nu, hvis du vælger at få lavet et testamente - også selvom der forhåbentligt går lang tid til, at den skal i brug.

Lad dit sidste ønske ske vilje

Hos Knudsgaard Advokater anbefaler de, at man allerede fra helt ung tager sig sammen til at få lavet en advokat. Når vi begynder at stifte familie, om så det er kæreste og samlever i eller udenfor ægteskabet, eller når der er børn på vej, kan en testamente være en god måde at sikre dem på, hvis det uventede skulle ske, og du skal herfra før tid. I testamentet kan du også vælge at tilgodese den øvrige familie og venner, som du ønsker skal arve dig.

Gør det nemmere for de efterladte

At miste en man holder af er ofte meget hårdt. I den nærmeste tid efter døden, står de efterladte med mange ting at holde styr på. Foruden selve begravelsen, venter nemlig også et større arbejde med at fordele arven og rydde op for den afdøde. De efterladte har med andre ord meget at se til, hvor du med en testamente kan gøre det noget nemmere for de efterladte, da fordelingen af arven hermed går langt nemmere. Flere er i dag også begyndt at planlægge egen begravelse såsom salmer i kirken, menuen til begravelsen, samt i nogle tilfælde endda køb af kiste eller urne. Hvor disse valg er mindre normale blandt de der forventeligt vis har langt igen, er det noget som bliver stadigt mere normalt blandt ældre og svagelige i Danmark.

Minimer risikoen for arvesplid

Det sker desværre fra tid til anden, at arven efter en afdød kan være medvirkende til at splitte selv stærke familier fra hinanden. Det er ikke unormalt, at der opstå jalousi eller utilfredshed med fordelingen af arven, hvis flere arvinge gør krav på de samme ting. Her kan du dog hjælpe de efterladte ved på forhånd at have bestemt, hvem der skal have hvad. På denne måde er du med til at minimere risikoen for, at en splid blandt dine børn og efterladte skal overskygge dit eftermæle.