Er du også blevet nyhedsjunkie?

(Annonce)

Det startede med gratisaviserne, som på én gang skyllede ind over landet, og lå og flød på stationerne og andre steder, hvor man kunne tage dem. Ikke alle overlevede dog, men en trend var skabt, og siden har tendensen med nyheder spredt sig til flere flader. Vi bliver med andre ord konstant eksponeret for nyheder, og det er ikke nødvendigvis sundt. Det ser vi nærmere på her, så læs med og få ny viden om, hvorfor det kan være en god idé at skrue lidt ned for nyhedsstrømmen.


Mange mennesker kan huske en tid, hvor der kun blev sendt én TV-avis om dagen, men i dag sendes der adskillige spredt ud over dagen, og også her i landet har vi de sidste mange år haft en 24-timers nyhedskanal. Da denne kanal så dagens lys, tænkte mange, at det gik da ikke og så meget sker der da heller ikke, men ikke desto mindre er den blevet en stor succes, og muligheden for på ethvert tidspunkt at kunne tænde for den og se, hvad der sker, er noget mange sætter pris på, især hvis man lige trænger til en pause fra et spil på casino LVBET og har brug for at tænke på noget andet.


Det hele er ved at gå ad pommern til


Selv om det kan være rart at holde sig orienteret om, hvad der sker både ude og hjemme, har den massive nyhedsdækning også en pris. Man kan blive helt afhængig af at se nyheder, men i og med at en overvejende del af nyhederne ikke er positive og altså handler om krig, konflikter, kriminalitet osv. kan det gøre noget ved os på den måde, at vi bliver lidt triste og mismodige. Det kan synes, som om det hele er ved at gå at pommern til, og det er ikke godt for mennesket at have det sådan. Netop derfor gør man sig på TV-stationernes nyhedsredaktioner sig umage for også at bringe små hyggelige indslag om nuttede dyreunger eller redningsaktioner, der endte lykkeligt, men alligevel kan det altså føles som om, verden er ved at gå af lave.


Vælg de gode medier


Fordi alt i dag bliver overeksponeret og vi konstant bombarderes med nyheder, er det vigtigt at sortere i, hvilke kanaler man får sine nyheder fra. Her kan det være en fordel at holde sig til de store og anerkendte medier og ikke forfalde til ensidige platforme som har en politisk dagsorden, og man risikerer at blive hjernevasket af en bestemt ideologi. Der findes aviser og online medier, som dyrker konspirationsteorier eller har et ønske om at sætte fremmedfjendske idéer i hovedet på folk for at styrke deres sag, og her må man som nyhedsforbruger være på vagt.