Tre gode råd til dig der vil indrette dit eget hjemmekontor

Dette indhold er sponsoreret

Hvis vi har lært noget af de seneste års corona-nedlukninger, er det at være fleksible i forhold til vores arbejde. Tusindvis af danskere var således tvunget til at arbejde hjemmefra under pandemien, hvilket satte store krav til de ansattes arbejdsrum. Et godt hjemmekontor skal nemlig ikke bare være funktionel - det skal også være inspirerende, motiverende og frem for alt professionelt. Her er tro gode råd til dig, der gerne vil i gang med at indrette dit eget hjemmekontor.

Funktionalitet

De fleste der arbejder hjemmefra, arbejder med computer, telefoner og andet IT-udstyr. For at kunne arbejde hjemmefra, er det derfor vigtigt for dig, at du har noget udstyr som fungerer. Det kan nemlig ikke betale sig at spare på hverken mus, tastatur, høretelefoner, kabler og alt det andet der får dit IT-udstyr til at fungere. I stedet bør du købe noget der både virker og holder i længden, for at sikre dig den højest mulige funktionalitet. Sådanne produkter kan blandt andet skaffes fra Deltaco, som siden 1990´erne har leveret kvalitets IT-udstyr til kontorlandskaber.

Komfort

Er du ikke alene i dit hjem, er det let at lade sig distrahere af en partner der larmer i køkkenet, en teenager på sabbatår som ser TV eller en hund som konstant vil luftes. Du skal derfor sørge for at indrette dit hjemmekontor på en måde hvor kontoret både er komfortabelt - og hvis muligt også isoleret - så du bedst muligt undgår at blive distraheret i dine arbejdsopgaver. Komfort kan skabes på mange måder, og handler ikke kun om de møbler du benytter, men også om lysindstillingerne og de redskaber du anvender. Sørg derfor for at rummet du arbejder i er godt lyst op - kan være både lamper og vinduer. Men tænk også over din arbejdsposition. Ofte kan det være både sundt og effektivt at skifte arbejdsposition flere gange i løbet af dagen, så overvej eventuel en stol eller bord som kan justeres på.

Inspirerende

Der er en grund til, at de fleste større kontorlandskaber er pyntet med abstrakt kunst, mærkværdige skulpturer og citat-plakater. Skæve og anderledes ting har det nemlig med at inspirere os og sætte vores hjerner på arbejde. I et hjemmekontor bør du med fordel derfor indrette med kunst og stilarter som du finder interessant. Et helt nøgent og blankt kontor kan nemlig modsat den omhyggelige indrettede nemt komme til at minde om et fængsel eller lukket rum, hvilket er dårlig for vores kreativitet og produktivitet.