5 tips til når du skal vælge fliser til dit badeværelse

De fleste har fliser på deres badeværelse, og med god grund. De fleste fliser er vandafvisende og lette at rengøre, og derfor ideelle til badeværelset. Dog kan det være svært at vide hvilke fliser man skal købe, hvis man er ved at renovere badeværelset. Læs med her, for at se hvilke ting du skal overveje, inden du lægger fliser.


Hvilken type fliser skal du have?


Grundlæggende er der to typer fliser at vælge imellem, når du skal have nye fliser til badeværelset. Natursten indeholder naturlige fedtstoffer, så de kan holdes flotte uden brug af kunstige pudsemidler. Keramiske fliser kan til gengæld holde til mere end natursten. Kontakt en fagmand, hvis du er i tvivl om, hvilken type flise du skal have fat i.


Hvilken størrelse fliser skal du have?


En anden ting man skal overveje inden man køber nye fliser, er størrelsen på fliserne. Hvis du har et stort badeværelse, kan det være at store fliser passer bedst til, mens små fliser ofte passer til mindre badeværelser. Alt efter hvordan dit badeværelse er indrettet, kan store fliser dog også få et lille badeværelse til at virke større end det er. Du skal også overveje, om du har skabe, toiletter eller andet, der skal tages højde for, når du køber fliser, så fliserne ikke skal skæres for meget til. Her er små fliser smarte, fordi de lettere kan skæres til, uden at ødelægge helhedsindtrykket.


Hvilken farve skal du vælge?


Udover materialet og størrelsen på fliserne, skal du også overveje hvilke farver dine fliser skal have. Der findes utroligt mange farver, og derfor kan det være svært at vælge. Overvej derfor hvilke farver, resten af dit hus er holdt i, og overvej om de også skal være på badeværelset. Nogle foretrækker hvide fliser, og indretter så med farvede håndklæder, badeforhæng eller planter, mens andre foretrækker farvede fliser. Du kan også vælge at holde en væg i en farve, mens resten af badeværelset forbliver hvidt.


Fliser med mønstre


Hvis du synes hvide eller ensfarvede klinker bliver for kedelige, kan du enten købe fliser med mønster, eller selv lave mønstre med forskellige fliser i forskellige farver. Du kan også vælge at have fliser på noget af væggen, og så vælge et farverigt tapet til resten af væggen, da tapet er lettere at udskifte end fliser.


Kontakt en fagmand


Det kan hurtigt blive dyr at renovere badeværelse, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i tingene og overvejer dine planer, inden du går i gang. Hvis du er i tvivl om materiale, størrelse, farve eller andet, er det en god idé at kontakte en fagmand, der kan hjælpe dig på vej. Denne løsning er at foretrække, og vil i den lange ende være billigere, frem for at du kommer til at lave fejl når du udvælger fliser. Enten kan de komme ud og se badeværelset, eller også kan du tage billeder af god kvalitet, så de har en god mulighed for at vurdere hvad der vil fungere bedst. Fagmænd kan ofte se muligheder eller problemer, som du slet ikke selv har overvejet.