Bilferie i Danmark

Covid-19 har været medspiller til, at mange danske familie må se skuffet op på himlen og drømme sig væk til den flyvetur de skulle have været ud på til dette års sommerferiedestination. Ferien er der jo stadig, så hvorfor måbe? Vi skal være positive og kreative. Fordi vi bor i Danmark og er vant til landet, så føler vi ikke at det er noget bestemt. Danmark har dog alligevel en masse smukke skatte hele vejen rundt, det handler blot om at vi tager os tid til at lege turister i eget land. Tag derfor den aflyste rejse i hånden og planlæg en ny, som i sent vil glemme. Herunder kan du få inspiration til flotte destinationer i vores yndige land.


Oplev Danmarks spids


Der er et yndigt land. Og det land er blevet malet af de dygtigste kunstnere. Det er dog ikke alle kunstnere, der er blevet lige så kendte som skagensmalerne. Der er en grund til at disse landskaber blev malet med stor hast. Danmark spids har så meget at byde på. Hvis du ikke selv er fra Nordjylland, så kan turen derop føles lang, men dette gør intet. Tag din el-bil med og find ud af hvor der er en ladestander nær dig på hele turen. Når du først er kommet derop, kan du opleve suset ved at stå med en fod plantet i to forskellige have og se bølgerne ramme hinanden fra hver deres side. Et smukt syn.


Nå nye højder ved Møns klint


Hvis du gik med en ide om at Danmark er flad som en pandekage, så kan du tro nej. Tager du til Møns Klint, så kan du opleve en klint i hele 128 meters højde, som er 7 kilometer lang. Ikke alene smuk natur kan du opleve, men du kan også kridte skoene op til at tage en tur af Danmarks længste trappe på 497 trin. Trappen fører ned til stranden. På turen kan du se hele naturen fra den flotte udsigt. Det er dog ikke helt ufarligt at vandre ved Møns Klint. Da det er naturskabt og derfor også påvirkes stærkt af den, så kan stumper falde ned og områder er derfor usikre at befærdes.


Få ørkenfornemmelser


Selvom det ikke er den varme ørkensand du får mellem tæerne, så kan Råbjerg Mile give dig et udsøgt og sjældent syn på de nordlige kanter. Råbjerg Mile er det højeste punkt i Danmark, der ikke er tilgroet medgrønt og andet. Stedet er 1 km gange 1 km lang, hvor alt du ser i omkredsen er sand. Hvis du alligevel er i Skagen efter at have fulgt det første tip, så tag endelig turen hertil til en ualmindelig oplevelse. Er det lunt i været, så tag skoene af og mærk det bløde sand under dig. På turen kan der dog være risiko for at betræde kviksand, så det skal I være opmærksomme på.