Bliv klogere på perlite filtrering

Kender du til perlite filtrering? Det er ikke sikkert, det er noget, du før har beskæftiget dig med, og så er der også en rimeligt stor chance for, at du måske ikke helt ved, hvad det går ud på. Filtrering i sig selv er ikke så svært at forstå. Princippet med, at noget sorteres fra en væske, så det adskilles, er rimeligt simpelt, men herfra er der så flere forskellige elementer og muligheder, der kan gøre processen mere kompliceret.


Filtrering foregår i rigtig mange forskellige industrier, og også flere, end man måske lige er klar over. Det benyttes blandt andet i fødevareindustrien. Det kan både være i produkter med sukker eller druesukker, hvor der er brug for filtrering, eller i forbindelsen med produktion af juice. Det bruges til gengæld også i helt andre sektorer, og er blandt andet relevant for den farmaceutiske branche, hvor der kan være behov for filtrering af alt fra salte til penicillin.


Hvordan fungerer det i praksis?


Perlitefiltrering er et stof, der kan tilsættes det, du filtrerer, så det gør selve filtreringen mere effektiv. Ved filtrering benyttes i udgangspunktet en filterdug, men her er det enormt vigtigt, at der ikke er urenheder fra det, man filtrerer, der sætter sig, så de er i vejen. Her kan det såkaldte filterhjælp komme på tale, der netop er med til at fange og fjerne disse urenheder i processen.


En af de meget anvendte former for filtrering er trykfiltrering. Her er det vigtigt, at materialerne, du arbejder med, kan holde til anvendelsen, også hvis der sker ændringer i temperatur eller tryk, som det ofte er tilfældet. Her er det typisk filterduge i metal eller stof, der benyttes, alt efter hvilket materiale, der arbejdes med i filtreringen. Det hele skal tilpasses processen, så der ikke er noget, der risikerer at gå galt undervejs, mens det står på.