Det perfekte gulvafløb til den perfekte badeværelsesrenovering

I de seneste år har mange danskere valgt at renovere deres badeværelse. Der er mange gode grunde til at få gjort dette. Vores brug af badeværelset er steget med årene, og mange gamle badeværelser matcher ikke den moderne brug. Desuden er en renovering badeværelset ofte en virkelig god investering, der kan betale sig selv i det lange løb.

 

Hvis du står i denne situation, er der sikkert en række ting du skal tage stilling til, men en ting der let kan overses, er gulvafløbet. Et godt gulvafløb er dog ikke bare et sted vandet løber væk. Det kan, med de rigtige valg, være design-prikken over i’et. Hvad der følger, er en guide til tre typer gulvafløb, der kan hjælpe dig til at træffe det rette valg.

 

Kvadratafløb – klassisk på den fede måde

 

Et kvadratafløb er typisk det klassiske valg at gå med, når det kommer til gulvafløb i badeværelset, såvel som i bryggers og andre steder. Det kvadratiske afløb med gitterrist i midten findes i mange brusenicher i de danske hjem. For nogen kan dette valg ved første øjekast synes lidt kedeligt, men sådan behøver det ikke være. Der er en lang række ting der kan tage dette klassiske afløb og pifte det lidt op.

 

Et oplagt sted at starte, er med gittermønsteret. Dette er ofte i helt klassisk gittertern, og kan, særligt i ordentlige materialer, være meget elegant i sig selv. Man kan dog også få kvadratafløb med andre mønstre, for eksempel striber eller åbninger i hjørnerne, der dermed følger den kvadratiske form. En helt anden og særligt eksklusiv løsning, er at få lavet afløbet så det matcher med fliserne i dit gulv. På den måde får du et næsten usynligt gulvafløb.

 

Linjeafløb – en moderne klassiker

 

Måske vil du alligevel tænke helt ud af boksen, og vælge noget helt andet end det klassiske, kvadratiske afløb. Dette er ikke noget problem, da der i dag er en række alternativer til det. Måske mest populær, er et såkaldt linjeafløb. Et linjeafløb er et aflangt afløb, der lækkert og elegant placeres enten op ad væggen eller fritliggende i for eksempel brusekabinen eller hvor du nu har brug for det. Mulighederne er mange.

 

Linjeafløb kan nemlig lægges på mange måder, og kan desuden ofte kombineres med flere linjeafløb. Du kan eventuelt have et i hjørnet af bruseren så to afløb mødes vinkelret på hinanden. En anden løsning er at have et ekstralangt linjeafløb, for eksempel hvis du ønsker en særligt stor brusekabine. I det tilfælde, kan afløbet løbe hele vejen langs væggen, hvilket giver et meget flot look. Linjeafløb kommer desuden i mange forskellige finishes og gitre, så valgmulighederne er mange.

 

Hjørneafløb – diskret løsning til dig der mangler plads

 

En sidste mulighed når det kommer til gulvafløb på badeværelset, er et såkaldt hjørneafløb. Hjørneafløbet passer rigtig godt ind mange steder, men er særligt velegnet, hvis du ikke har verdens største badeværelse, og helst ikke vil have noget der fylder for meget – hverken fysisk eller visuelt. Dette skyldes både afløbets placering og form. Afløbet ligger som en trekant i hjørnet, enten af badeværelset eller af brusenichen – en elegant og diskret løsning der ikke tager for meget plads.

 

Vælger du et hjørneafløb er der igen en række muligheder, alt efter hvad dine behov og præferencer er. Igen kommer afløbet typisk i forskellige klassiske gitre, men der er også alternativer. Ligesom det var tilfældet med det kvadratiske afløb, kan et hjørneafløb laves så det matcher gulvets fliser. Dette er særligt velegnet, da det bidrager til afløbets diskrete look. På den måde kan det næsten se ud som om der ikke er et afløb, men at vandet blot forsvinder nede i hjørnet.