Få en god start på din renovering med korrekt forberedelse

(Annonce)

Har du købt et vaskeægte håndværkertilbud, eller trænger sommerhuset blot til en kærlig hånd? Så er det tid til en renovering. Men det er ofte en længere proces, og det er derfor en god idé at komme bedst muligt fra start. Det kan du med den helt rigtige plan for din renovering.


Projekt renovering af hus er en stor drøm for mange danskere. Om det gælder større dele af huset eller mindre projekter er meget forskelligt. Ikke desto mindre bruger vi i dag mange penge på renovering. Er du en af dem, der drømmer om at renovere i hjemmet? Så får du her nogle tips til, hvordan du kommer bedst fra start.


God forberedelse giver gode resultater


Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte med sin renovering. Hvor stort er budgettet? Er der noget, vi kan udskyde? Hvad er tidshorisonten? Og har vi brug for hjælp udefra? Det er blot nogle af de mange spørgsmål, der opstår, når du skal i gang med dit renoveringsprojekt. De får herunder en kort introduktion til fire punkter, der er værd at overveje, inden du kaster dig ud i renoveringsprocessen.


Vær realistisk


Et af de helt store problemer med renovering opstår, når budget, tid og ønsker ikke hænger sammen. Renovering af hjemmet skulle gerne ende ud i en endnu større glæde ved det, du bor i og ikke en ærgrelse eller irriterende post i budgettet. Derfor er det vigtigt, at du husker at afstemme med dig selv og med dit budget.


Find ud af, hvad du egentlig har råd til og udvælg dine drømme efter det. Er pengene ikke til dit ultimative drømmekøkken, er det måske en idé at vente med at renovere eller vælge at gå på kompromis. Ellers kan du risikere at ende ud med et projekt, som egentlig ikke lever op til dine forventninger. Og dét er spild af penge.


Lav et budget


Det er essentielt for en vellykket renovering, at dit budget stemmer overens med virkeligheden. Ellers vil din renoveringsdrøm måske blive til et renoveringsmareridt. Med et budget er du sikker på, at du ikke ender med at bruge penge, som du vil ærgre dig over i fremtiden.


Det kan også betale sig at være kritisk. Lad være med at vælge den første og den bedste håndværker, du støder på. Hent derimod håndværker tilbud fra flere forskellige og sammenlign dig til det bedste tilbud. Og lad så være med at kaste dig ud i smarte gør-det-selv-løsninger for at spare penge. Det ender ofte galt og kommer til at koste dig endnu flere penge hos en håndværker end først antaget.


Hav styr på pairerne


Skal du ud i et større byggeprojekt, eller bor du i en boligforening eller ejerlejlighed? Så kan der være restriktioner i forhold til, hvor meget du må renovere. Sørg derfor for at undersøge, om du skal søge tilladelser hos boligforeninger eller bestyrelse, inden du går i gang med renoveringen.


Er du ikke så skarp med tal? Så få din bank til at hjælpe dig. De kan give dig et overblik over, hvor meget du har til rådighed til renovering. Desuden kan de hjælpe dig med at tage hensyn til eventuelle løbende udgifter, der kan være ved en renovering.