Fibernet - hvad er det, og hvorfor er det bedre end almindelig bredbånd?

Dette indhold er sponsoreret

Hvis man gerne vil have det bedste og hurtigste internet, så er det heldigvis en enkel løsning, nemlig fibernet. Men hvad er det for en type internet, og hvorfor er det bedre end de andre muligheder, som man kan finde på markedet? Det bliver der kigget på i denne artikel. 

Det helt konkrete

Ganske simpelt, så er fibernet en type internetforbindelse, der fungerer ved at sende data over fiberoptiske lyslederkabler. Disse kabler er meget små, men kan bruges til at sende store mængder data hurtigt. Dette betyder dermed også, at det er muligt at få internet med en meget høj hastighed - et af de hurtigste på markedet - hvis man vælger fibernet. Hvis du gerne vil læse mere om dette, så kan du altid tjekke https://tjekbredbaand.dk/fibernet.

Desværre så er fibernet dog ikke tilgængeligt overalt i Danmark. Det er for det meste udbredt i de større byer, men hvis man bor i mindre byer eller helt ude på landet, så kan det være svært at få adgang til denne type internet. Til gengæld er der flere og flere selskaber, der er begyndt at udbyde fibernet i disse områder, så det kan være en god idé at holde øje med dette, hvis man gerne vil have noget rigtig hurtigt internet. 

Er fibernet bedre end almindelig bredbånd?

Almindeligt bredbånd forbindes til internettet via en telefonlinje, hvilket betyder, at hastigheden afhænger af, hvor langt man bor fra centralen. Fibernet forbindes derimod direkte til huset via fiberkable via en fiberboks, som der monteres ved huset, hvilket giver en både hurtigere og mere pålidelig forbindelse end ellers. 

Dermed kan man med fibernet få en internetløsning, der er bedre end almindeligt bredbånd - i hvert fald når det gælder hastighed og pålidelighed.

Hvor meget koster det at få fibernet?

Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, da prisen afhænger af en række forskellige faktorer. For det første, afhænger det af, hvilken udbyder man vælger at have sit fibernet hos. Derudover, så vil prisen også variere alt efter, hvor stor en hastighed man ønsker på sit fibernet - jo hurtigere hastighed, desto dyrere bliver det typisk. 

Endelig kan prisen også variere alt efter, om man ønsker at have et abonnement med eller uden binding. Hvis man ønsker at have et abonnement med binding, så er det typisk muligt at få en bedre pris, end hvis man ikke er bundet til et bestemt antal måneder. Så dette burde man uden tvivl holde øje med. 

Hos tjekbredbaand.dk kan man finde og sammenligne internetløsninger, herunder fibernet. Du kan se, om det bliver udbudt på din adresse, og derefter kan du sammenligne internetmulighederne fra de forskellige udbydere.