Hvad er en enkeltmandsvirksomhed?

Sponsoreret indhold:

Når du har fundet ud af hvordan du kan ramme hovedet på sømmet med en ny forretningsidé, så er du måske også der hvor du kan se hvordan du kan tjene penge på idéen. Hvis det er din situation lige nu, så tiden inde til at overveje din virksomhedsform.


Læs dig klogere på en personlig eget virksomhed


En god idé med gode budgetter skal ikke lade sig vente, men for at komme godt fra start så er der nogle ting der er vigtige at overveje når du skal starte selvstændigt. Du forventer sikkert en omsætning på mere end 50.000 kroner og sker dette, så er der et krav om at du skal have dig et CVR-nummer, hvis du ikke allerede har et.


Når du skal have et CVR-nummer, så skal der tages stilling til hvilken form for virksomhed du ønsker at drive. På stående fod er der virksomhedsformerne: enkeltmandsvirksomhed, ApS og A/S at vælge imellem. Har du ikke skrabet den vilde kapital sammen til din opstart, så kan en enkeltmandsvirksomhed ofte være det der giver mest mening. Du kan læse mere om hvad en enkeltmandsvirksomhed er på linket her: https://www.nemadvokat.dk/blog/selskabsstiftelse/hvad-er-en-enkeltmandsvirksomhed/.


Vær klar til en udvidet selvangivelse i stedet for de sædvanlige årsrapporter fra SKAT


Med en enkeltmandsvirksomhed er der nogle andre regler end hvis der er tale om et selskab. Du har en helt anden form for hæftelse og beskatning og dette kan godt blive en langhåret omgang for dig, hvis du normalt ikke har forstand på din årsopgørelse.


Hvis du allerede har svært ved at forstå din personlige skat, så kan det være en rigtig god idé at inddrage en advokat eller en revisor, der kan assistere dig både ved opstart, men også fremadrettet i forhold til bogføring og når årsrapporten skal klares. Det eneste du her vil opdage af forandring selv, vil være at du vil skulle se nærmere på det der kaldes for en udvidet selvangivelse.