Kom godt fra start når du skal opdatere dit gamle køkken

Hvis du er en af de mange danskere, som går med drømme om at modernisere eller opdatere dit ældre køkken, så har du måske følt dig overvældet af opgavens omfang. Ofte bliver man nemlig anbefalet at rive alle skabe ned og flå gulvet op for at skabe noget helt nyt. Dette er selvfølgelig en hel fantastisk måde at skabe et nyt rum på, men det er ofte en tids- og pengekrævende opgave.

 

Ønsker du i stedet at opdatere dit gamle køkken nemt og billigt uden at bruge alverdens tid på opgaven, så kan du gøre brug af nogle af de følgende tips og tricks. De giver nemlig også helt fantastiske resultater, og kan få dit gamle køkken til at tage sig helt nyt ud.

 

Væk med rodet og frem med de få personlige nipsgenstande

 

Gamle køkkener føles ofte uinspirerende og klaustrofobiske, fordi der ofte sker en ophobning af ting og rod i køkkenet hen over tid. Når rummet føles rodet, så ønsker man ikke at opholde sig der, og derved kan køkkenet ikke komme til sin ret. Derfor er det en rigtig god ide at starte enhver makeover eller opdatering med en grundig oprydning. Sørg for at skabe optimal opbevaring ved at give hver enkelt ting i køkkenet en fast plads, så du altid ved, hvor ting skal ende, når de fx har været i opvaskeren. Så slipper du for et rodet rum.

 

En spand maling gør underværker

 

Dette råd er et, som de fleste har hørt igen og igen, men trods dette er rådet stadig guld værd. En spand maling er nemlig en af de suverænt bedste måde at skabe forandring i dit køkken på, og det er samtidig en af de mest alsidige måder at skabe forandring på. Du kan vitterligt vælge enhver farve, du måtte ønske. Det gælder både til vægge såvel som til skabslåger. En god ide er dog at lade dig inspirere af tidens trends og holde farverne neutrale. Du kan selvfølgelig også sagtens eksperimentere med komplimenter farver – og husk at du altid kan male skabslågerne over igen.

 

Skift bordpladen ud med en ny

 

Dette tip er et af de lidt dyrere på listen, men er samtidig et af de tip, som skaber den største forandring i rummet. Skifer du din gamle og slidte bordplade ud med en ny, får du pludselig givet køkkenet et helt nyt udtryk, fordi bordpladen netop fylder meget i køkkenet.

 

Det er vigtigt, at du vælger en bordplade, som både passer til din stil og dine behov. Vælger du fx en bordplade af granit, får du et helt unikt udtryk, fordi pladen er lavet af natursten og mønstrene derfor aldrig vil være ens fra plade til plade. Skifer er samtidig meget lydabsorberende, og det kan være en klar fordel i et stort køkken-alrum, og selvfølgelig er skifer et modstandsdygtigt materiale, der både tåler varme, fedt, syre og ridser.

 

Giv køkkenlågerne et nyt look med nye greb

 

Ligesom med malingen er dette råd også fokuseret på køkkenets skabe, for du kan nemlig gøre rigtig meget for den samlede opfattelse af rummet ved at ændre skabslågernes greb. Det kan føre køkkenet fra 50’erne hele vejen op til 2020’erne. Husk dog altid at måle, hvor store greb du egentlig har plads til på dine skabslåger, før du går amok i udvalget.