Opret fremtidsfuldmagt og beskyt dig selv mod sygdom

Dette indhold er sponsoreret.


Rammes du af alvorlig sygdom såsom demens eller alzheimer, kan du ende i mange uheldige situationer, som kan undgås med en fremtidsfuldmagt. Med en fremtidsfuldmagt kan du nemlig vælge, hvem der skal kunne træffe beslutninger på dine vegne, når du ikke længere selv kan.

Hvorfor skal jeg lave en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er et juridisk dokument, der på forhånd lader dig vælge, hvem der skal kunne træffe beslutninger på dine vegne, hvis du ikke længere selv er i stand til det. Det kan fx være tilfældet, hvis du rammes af svær demens eller alzheimer og pludselig ikke længere er i stand til at træffe beslutninger.


Derfor er det også vigtigt, at du laver fremtidsfuldmagten, mens du stadig er frisk og rask. Du skal nemlig underskrive fremtidsfuldmagten foran en notar, og her skal du være “ved dine fulde fem” for, at den kan blive gyldig. På den måde fungerer en fremtidsfuldmagt ligesom en forsikring – det er bedre at have en, som du ikke får brug for, end at mangle den, når ulykken rammer. Opret fremtidsfuldmagt i dag, så du allerede nu beslutter, hvem der skal kunne varetage dine interesser.

Hvordan fungerer en fremtidsfuldmagt?

Når fremtidsfuldmagten er underskrevet foran en notar, er den gyldig. Den træder dog først i kraft, når fuldmagtsgiveren – altså dig – ikke længere er i stand til at varetage dine personlige og økonomiske interesser pga. af svækkende sygdom, der påvirker din dømmekraft såsom demens og alzheimer. Derudover skal enten fuldmagtsgiver eller de(n) fuldmægtige gøre følgende for, at fremtidsfuldmagten kan træde i kraft:


  1. De skal indgive en anmodning til Familieretshuset

  2. De skal informere fuldmagtsgiverens nærmeste pårørende

  3. De skal vedlægge en lægeerklæring


Det er i sidste ende Familieretshuset, der afgører, hvornår fremtidsfuldmagten kan træde i kraft. Dette vurderer de først og fremmest ud fra, om fremtidsfuldmagten er korrekt oprettet og gyldig, hvorefter de vil tage udgangspunkt i anmodningen og lægeerklæringen.

Hvordan opretter jeg en fremtidsfuldmagt?

Selvom en fremtidsfuldmagt er et juridisk dokument, betyder det ikke, at du er nødt til at få fat i en jurist eller advokat. Opret fremtidsfuldmagt online og klar hele oprettelsen på 10 minutter – helt uden juridisk bistand.


Det fungerer på den måde, at du udfylder en formular på Legal Desks hjemmeside, hvori du tager stilling til alle relevant forhold. På baggrund af dine svar udarbejdes din fremtidsfuldmagt, som du får adgang til med det samme efter betaling. Herefter skal den underskrives med NemID på tinglysningsrettens hjemmeside, hvorefter du blot mangler at bestille tid til notaren.