Pas godt på din bil - det forlænger bilens levetid

Er du så heldig at have en bil, så ved du også, hvor tit bilen hjælper dig igennem dagligdagens rutiner såsom kørsel til og fra job, indkøb og så videre. Bilen er forbundet med en høj grad af mobilitet og fleksibilitet, som mange nødigt vil være foruden, når de først har været vant til at have en bil. Men når du har bil, så skal du også passe godt på den, hvis den skal holde i mange år frem.

 

Overhold serviceaftalerne

Når din bil melder ud, at det er tid til et serviceeftersyn, så skal du ikke tøve. For serviceeftersynet kan sammenlignes med et generelt sundhedstjek, hvor der bliver undersøgt, om din bil er i god form eller ej. Det er altså her, at eventuelle problemer kan blive opdaget, og du kan dermed få gjort noget ved dem, før det er for sent.

 

Har du en BWM, der trænger til et syn eller en reparation? Så kan du besøge et BMW-værksted. Generelt er det en god idé at besøge et værksted, der er specialiseret inden for lige netop det bilmærke, du kører.

 

Giv din bil en undervognsbehandling

Langt de fleste personbiler er ikke produceret til det danske klima, som er kendetegnet ved at være fugtigt. Derudover indeholder vejene en stor mængde salt og grus i de kolde vintermåneder, hvilket også kan sætte sig på bilen og medføre rustskader. Derfor anbefales det, at alle nye biler rustbeskyttes eksempelvis i form af en undervognsbehandling, der beskytter bilens undervogn mod rust. Det er med til at forlænge bilens levetid markant.

 

Tænk over din kørsel

Din kørsel har faktisk også stor indflydelse på, hvor lang levetiden er på bilen. Der er særligt 2 årsager til, at du bør køre på en forudseende, jævn og hensigtsmæssig måde:

 

1.      Du belaster bilen mindre.

2.      Du opnår den bedste brændstoføkonomi.