Sådan får du mere overskud ovenpå et dødsfald

At miste en man har kær er en hård situation at stå i, og det at være pårørende kan være en helt ny rolle for mange. I nogle tilfælde har man muligheden for at forberede sig mentalt på tabet, mens man i andre tilfælde slet ikke har muligheden for at forberede sig på det tab, man snart kommer igennem. Lige gyldigt hvad kan man føle, at man har mindre overskud efterfølgende, og ønsker du at få mere af dit overskud tilbage til trods for, at du går igennem en hård tid, så skal du læse med her.

 

Husk på du ikke er alene


Når man står overfor en udfordrende situation, og man ønsker en god start på ny, kan det ofte føles som om, man sidder alene i sine tanker, følelser og frustrationer. Det er dog vigtigt, at du husker på, at du ikke er alene om det. Ofte er der andre pårørende, som også sørger, og måske kan det være en god idé at tage kontakt og hjælpe hinanden igennem tiden. Selvom det er hårdt, er det ikke ens betydning med, at man skal have det hårdt hele tiden, og har man nogen, man kan dele sorgen med, vil det måske også være nemmere at komme videre fra.

 

Få folk til at hjælpe dig med de uoverskuelige opgaver


Op til og efter et dødsfald er der mange praktiske ting, der skal på plads, og de ting kan ofte virke uoverskuelige, netop fordi man står i en overvældende situation, hvor følelserne har en tendens til at overtage. Står du eksempelvis overfor at skulle tømme dødsboet – så få hjælp til rydning af dødsbo her så du ikke selv skal stå med opgaven. Det kan være, at løsningen giver dig mere overskud, og med mere overskud kommer minderne og de gode tanker stille tilbage.