Sådan forbedrer du din nattesøvn

Vores nattesøvn er på mange måder afgørende for vores velbefindende. Du har sikkert lagt mærke til, hvordan du bliver påvirket negativt, når du har sovet dårligt i et par dage. Dit humør bliver dårligere, du får sværere ved at koncentrere dig, og du præsterer dårligere på jobbet. Nattesøvnen har også en stor effekt på, hvorvidt vi bliver syge eller ej. Der findes altså ikke nogen undskyldning for ikke at gøre dit absolut bedste for at optimere din nattesøvn.

 

Men hvordan optimerer du din nattesøvn? Den gode nyhed er her, at det er der mange metoder til. Det handler i høj grad om at finde de rigtige knapper at skrue på. Dette er i høj grad individuelt, så du får derfor i de følgende to afsnit inspiration til, hvordan du kan forbedre netop din nattesøvn.

 

Den rigtige seng


Medmindre vi er væltet hjem fra en lidt for god bytur, eller har været oppe at toppes med kæresten, så tilbringer vi natten i vores seng. Din seng er derfor en vigtig komponent, når det kommer til din nattesøvn. Når du skal vælge en seng, bør du i høj grad tage afsæt i dine egne præferencer. Det vigtigste er bare, at du synes, at du ligger godt i sengen. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte i forhold til sengejagten, så er billige kontinesenge i 180x200 et godt bud.

 

Sluk for elektroniske apparater før sengetid


Det kan være fristende med et TV i soveværelset. Det kan også være fristende lige at scrolle Facebook eller Instagram igennem, inden du lægger dig til at sove. Men det har sine ulemper. Skærme udleder nemlig et lys, som virker opkvikkende på vores hjerne, når lyset fortolkes gennem synsbanerne. Og det kan medvirke til, at du har sværere ved at falde i søvn. Derfor kan du i stedet falde i søvn til en god bog.