Sådan kan du biddrage til en grønnere hverdag

Der er mange der har en holdning til den grønne omstilling vi i Danmark med små skridt er ved at implementere i dagligdagen. Denne krise er ikke noget der bliver løst over natten og vi er derfor nødt til at løfte i flok. Vi ser allerede frontløbere som både klimademonstrerer og spiser hundrede procent plantebaseret. Derfor kan det godt være svært at navigere rundt i hvad man kan gøre, hvis man ikke er helt klar på at omstille sig fra den ene dag til den anden, men stadig gerne vil gøre sit, for at skubbe det i den rigtige retning. Derfor har vi nu gjort det lidt nemmere at overskue hvad man kan gøre, med et par tiltag som kan være med til at hjælpe kloden i den rigtige retning.


Spis mere bæredygtigt


Ifølge FN’s fødevare- og landbrugsorganisation er landbrugsdyr globalt set en af de to til tre vigtigste kilder til de alvorligste miljøproblemer. Der er derfor brug for en markant kostforandring væk fra de animalske produkter. Men det er de små handlinger der gør den store forskel. Derfor vil selv en kødfri dag om ugen, hjælpe i det store billede. Du kan også omstille dine vaner til at blive mere bæredygtige. At spise bæredygtig handler i stort omfang om  produktion,klima og tranport. Spis mere lokalt, mere grønt og omstil dig selv til at tænke på kød som en treat istedet for det bærende element til måltiderne.


Vælg elcyklen frem for bilen – reducering af luftforurening


Vi kender alle irritationen ved at sidde i bilen på vej til arbejde og du kan ikke se enden på turen, af bare biler som ikke rykker sig en meter. Du kommer for sent til dit første møde og dagen starter dårligt. Samtidig er du heller ikke villig til at træde op på jernhesten, da du så dukker op på arbejdet gennemvædet af sved, da der var modvind hele vejen. Det kan derfor synes svært at finde en god løsning på dette problem. Så hvis du leder efter et alternativ, som befinder sig som en mellemting kan det nyeste skud på stammen, elcyklen være en god mulighed. Den konstante medvind som man får fra elcyklen øger lysten til at cykle de længere strækninger man ellers havde taget i bil. Samtidigt udleder biler 10 gange så meget CO2 som elcykler.


Ved at vælge elcyklen, sparer man morgentraffikken og man er samtidig med til at biddrage til den grønne omstilling. Hvis du stadig ikke er overbevist om at elcyklen er det rette valg og stadig går med tanken om at investere i en bil, så er der en masse ting man skal være opmærsom på inden man underskriver. Der kan være en masse skjulte gebyrer, som man ikke altid tænker over. Derudover at der ikke opstår uventet restgæld i bilen. Overvejelser som dette kunne undgåes, hvis man hoppede med på den grønne bølge og valgte elcyklen. På den måde undgår du skjulte gebyrer, morgentrafikken og er med til at biddrage til den grønne omstilling.