Sådan skaber du de bedste rammer for en god nattesøvn

Dette indhold er sponsoreret

En god nattesøvn er yderst vigtigt for at kunne fungere optimalt i hverdagen, og det er ikke kun kortsigtet af den gode søvn er vigtig. Sover du dårligt i en længere periode kan dit immunforsvar blive svækket, du kan få stress, udvikle hjertesygdomme eller få forhøjet blodtryk. Der er altså masser af gode grunde til at sørge for at få en ordentlig nattesøvn, som faktisk er lige så vigtig som sund mad og motion. Herunder lister vi nogle af de ting du kan være opmærksom på, så du får en den gode nattesøvn som du har brug for. 


En ordentlig seng 

Vi tilbringer cirka en tredjedel af vores liv i sengen, og derfor er det en rigtig god idé at investere i en god en af slagsen. Find en madras som passer til din krop, så du ligger godt hele natten, og ikke vågner op med ondt i ryggen. Kig efter senge tilbud så du nemmere kan finde en rigtig god seng, som stadig er i ordentlig kvalitet. Der findes forskellige typer af senge, kontinentalsenge, boxmadrasser og elevationssenge. Sidstnævnte er oplagt hvis du sover bedst med lidt hævet hoved, eller dine fødder har brug for at ligge lidt højere end resten af din krop når du skal sove. 


Et mørkt lokale 

Det er vigtigt med et godt sovemiljø når du skal have din nattesøvn. Udover en ordentlig seng er det også vigtigt med et lokale som er mørkt under hele din søvn. Anskaf dig nogle gode mørklægningsgardiner så du er sikker på ikke at blive vækket af sollyset for tidligt. Det er måske ikke lige så stort et problem om vinteren som om sommeren, men mørklægningsgardiner er perfekte til at skabe et helt mørklagt rum hvor du ikke forstyrres. Du kan også benytte dig af en sovemaske hvis du ikke vil have mørklægningsgardiner op.


Mindre spænding inden sengetid

Smartphones følger os overalt, og mange bruger lige den sidste halve time inden sengetid på at scrolle gennem diverse sociale medier eller måske lige se en serie i fjernsynet. Det blå lys fra skærmene hæmmer udskillelsen af melatonin, som er et søvnhormon, og derved hæmmes den naturlige søvn. Det handler dog generelt også bare om ikke at lave noget spændende, som kan stimulere hjernens vågencentre og dermed gøre det sværere for dig at falde til ro og falde i søvn. Det er altså ikke kun smartphones, Ipad og fjernsynet du skal slukke for i god tiden inden sengetid, sørg også for ikke at læse en alt for spændende bog som får dig op at køre.