Sæt ansatte over for teambuilding

(Annonce)

Teambuilding er ikke noget, du arrangerer, når dine ansatte er ved at blive lidt trætte af jobbet, i sådanne tilfælde skal der andre midler til. Teambuilding arrangerer du, når det går godt – altså når du allerede har et i overordnede træk velfungerende team, men ønsker et lige lidt større sammenhold. Her kan korrekt afviklet teambuilding være guld værd, og det er der et par grunde til.


Personligheder træder frem


Ønsker du teambuilding, såvel du som dine ansatte kan få glæde af? Så arrangér teambuilding med jeres firma, hvor det lige pludselig ikke er de vante roller, der gælder. For under teambuilding er det ligegyldigt, hvem der er afdelingsleder, og hvem der er en simpel produktionsmedarbejder. Her er det nemlig personlige egenskaber, der får betydning for, hvem giver ordrer, og hvem der følger dem.


Bliv overrasket af dine ansatte


For lad os være ærlige: Nogle er mere tilbøjelige end andre til at opsøge lederroller, og det betyder ikke nødvendigvis, at de også er bedre til at lede end andre. Men under teambuilding vil sådan en tilbøjelighed vise sig – ofte fra ukendte kanter, for folks adfærd kan ændre sig totalt, når de bliver præsenteret for andre muligheder end dem, de kender fra deres dagligdag. Sådan noget er ret sjovt.


Er alle personlighedstyper i teamet?


Nu er det ikke bare for at kunne se, hvem der er mest villig til at diske op med ordrer, du bør sende dine ansatte på teambuilding. For du kan selvfølgelig også få indtryk af, hvilke ansatte er bedst til at forholde sig til opgaven foran dem, og hvilke der først og fremmest ser teambuilding som en lejlighed til at være social. Det ene er ikke mere ønskværdigt end det andet – i et firma er der jo brug for alle.


Ansatte får meget ud af teambuilding


Og nu er det bestemt ikke for at få det til at lyde som om, at ansatte bare er forsøgsdyr, hvis særtræk du kan lære bedre at kende via teambuilding. Aktiviteterne arrangerer du også for ansattes skyld, da de for det første lærer andres og egne tilbøjeligheder bedre at kende. For det andet får de også en sjov dag ud af teambuilding, hvis de går til aktiviteten med det rette humør, og den afvikles rigtigt.


Lad andre stå for det praktiske


Hvis du savner troen på, at du selv kan stable teambuilding af kvalitet på benene, kan du række ud efter et eventbureau og få dem til at troppe op med det udstyr og de personer, der skal bruges for at kunne afvikle aktiviteten. Hvad økonomien gælder, er det selvfølgelig en ekstra udgift at leje folk til teambuilding sammenlignet med blot at leje eller købe udstyr, men den investering kan svare sig.

 

Send dine ansatte på teambuilding


Er du frisk på at sende dine ansatte på teambuilding? Så find en aktivitet, der passer. Og husk nu: Skal teambuilding føles som et afbræk fra hverdagen, skal der være en belønning for, man deltager.


Fx kunne du holde en firmafest efterfølgende.