Selvstændig psykolog–lokaler

Er du lige blevet selvstændig psykolog og skal finde lokaler at holde dine konsultationer i, så er der meget du skal have styr på. Det handler ikke blot om at finde patienter til din praksis, men i stor stil også om de lokaler du afholder dine samtaler i. Rammerne for dine samtaler kan være altafgørende i forhold til patientens behandling. Læs med herunder og se det vigtigste omkring dit valg af lokale.


Lad det ligge centralt


Hvis du skal have en bred gruppe af patienter, så find et lokale, der ligger centralt i en by. Det vil sige, at det ikke er smart at ligge din praksis i dit private hjem ude på landet. Har du lokaler inde i byen, vil flere have nemt ved at komme til og fra dig, samt at du ikke lader patienter ind i dit eget hjem. At åbne et rum i dit eget hjem kan overskride en grænse for både dig og din patient.


Rolige rammer


Vælg et lyst lokale, uden for meget inventar. Patienten er nervøs når han eller hun kommer ved dig og har en masse tanker i hovedet i forvejen. Derfor er det vigtigt, at lokalerne er rolige, således alt andet kan komme i fokus. Det eneste du behøver er to stole og måske et mindre skrivebord, hvor du kan skrive journaler eller andet. Jo mere minimalistisk dit lokale er indrettet, des mere kontrol udsender du også i din faglighed.


Intet skal mangle


Trods du ikke mangler mere end få møbler, så mangler du en masse andet, som der altid skal være meget af i din praksis. Dine patienter skal have mulighed for at drikke en kop kaffe, the eller kunne tørre øjnene for eventuelle tåre. Alle de kontorforsyninger du mangler, kan du finde på samme sted, så du ikke skal lede mange forskellige steder. På stedet her, kan du finde alt fra kontorstole, håndsprit til papir og blokke. Køb altid stort ind, således du intet mangler. Det er ikke professionelt at sidde midt i en samtale og mangle papir eller andet, så find alle dine kontorforsyninger, således det er nemmest muligt.