Sengen skal indbyde til den gode søvn

(Annonce)

Det er helt klart noget, der er nogle, der gerne vil diskutere, men videnskaben siger altså, at søvn er rigtig vigtigt for dig. Søvnunderskud kan have mange konsekvenser på krop og sind, som varierer alt almen irritation og vrissenhed til større risiko for at udvikle diabetes eller andre sygdomme. Det er altså ikke for sjov, når livsstilseksperterne, eller bare din mor siger, at det er vigtigt, at du sover nok om natten. Men hvordan kan du selv være med til at sikre, at nattesøvnen er iorden?

 

Find den helt rigtige madras

Når du taler om sengen, er det nok primært madrassen, der er det vigtige at smakke om. Godt nok kan sengerammen bidrage til udseende og praktik, men den har altså ikke meget at skulle have sagt, når det kommer til søvnen.

For den gode søvn er støtten af kroppen vigtig, og det er altså primært madrassen, der skal bidrage til det. Det er forskelligt, hvor meget fasthed du har brug for i en madras, og det afhænger som regel af din kropsvægt, men det kan en sengespecialist helt sikkert fortælle mere om!

Den perfekte størrelse på madrassen er selvfølgelig også forskellig alt efter behovene, men her kan du finde en madras i størrelsen 140x200.

 

Tilbehøret har også en betydning

Det er selvfølgelig ikke kun madrassen, der har en påvirkning på din søvn. Også både din pude og din dyne, kan have en betydning for, af hvor god en kvalitet din søvn bliver. Pudens primære formål er at give dig ekstra støtte omkring nakken. Her må du finde ud af, hvor blød eller fast, du foretrækker, at din pude er.

Dynen har også et primært formål, som er at regulere temperaturen når du sover. Derudover giver en god dyne også ofte en fornemmelse af tryghed, når du ligger i sengen.