Skal din virksomhed have en ERP konsulent?

(Annonce)

I dag skal vi effektivisere virksomhederne mere end nogensinde før. Det gælder om at få så meget ud af sine penge som overhovedet muligt – og det kræver nytænkning og nye investeringer.


I dag begynder flere og flere virksomheder at implementere ERP systemer i deres virksomhed. Det sparer dem for en masse mandekraft og en masse tid i den lange ende.


Og som vi alle har hørt – så er tid jo penge. Desværre kræver et ERP system bare noget vedligeholdelse. Det kræver medarbejdere, der forstår sig på software og IT.


Heldigvis er det i dag muligt at hyre en ERP konsulent, der har styr på programmet og er klar, hvis der opstår problemer.


Hvad er et ERP system helt præcist?


ERP står for Enterprise Resource Planning og er i bund og grund et stykke software, der kan holde styr på en del af virksomhedens funktioner. Det kunne f.eks. være funktioner såsom indkøb, økonomi og lager.


Altså kan alle disse informationer samles et sted, så virksomheden kan effektivisere og centralisere sine funktioner og samle dem ét sted. Det gør det meget lettere og mere overskueligt at drive virksomhed.


Derfor har næsten alle virksomheder i dag et ERP system – uanset hvilken branche, de operer indenfor. Det gør nemlig virksomheden mere konkurrencedygtig. Derudover kan et ERP system skræddersyes den enkelte virksomheds funktioner.


Så hvad end der er tale om en spiritusbutik, et transportfirma eller en produktionsvirksomhed, så findes der altså et skræddersyet ERP system til netop det. ERP systemer er altså en naturlig udvikling på vores moderne effektiviserede og digitaliserede samfund.


Der er dog risici forbundet ved et ERP system


Et ERP system er dog ikke udelukkende sol og glade dage. Systemet kommer også med sine egne risici. De er de klassiske risici, der er forbundet med computersystemer og software.


Der er nemlig tale om hacking og IT-problemer. Beror virksomhedens drift på et ERP system, kan det være yderst problematisk, hvis systemet pludseligt går ned. I værste fald kan det slå hele virksomheden ud af drift, indtil problemet igen er løst.


Derudover kan det også være et problem at samle alt virksomhedens data et sted, hvis der opstår et hacking-angreb. På den måde kan hackere meget hurtigt få fat på det hele.


Derfor er det god idé at hyre en ERP konsulent, hvis din virksomhed vælger at implementere et ERP system. På den måde er du sikret, at din virksomhed altid kører!