Slip for at løbe tør for strøm med en powerbank

Smartphones fylder mere og mere i vores hverdag. Om det er som alternativ til dankortet med mobilbetaling, som stedet vi har billetten til toget på eller blot som tidsfordriv mens vi venter på selv samme tog – vi bruger efterhånden smartphones til det meste og over det hele.


Men med denne brug kommer også batteriudfordringer, og frygten for at løbe tør for strøm. Samtidig kan et dårligt batteri gøre din iPhone langsommere, da telefonens ydeevne tilpasses helbredet på dit batteri. De fleste kender også efterhånden til situationen, hvor man med under fem procents strøm tilbage må håbe på at telefonen ikke går ud inden konduktøren kommer og skal tjekke billetten eller inden man når at finde sine venner i en tætpakket folkemængde.


Det er her en powerbank kommer ind i billedet og har sine fordele. Med en powerbank slipper man for at bekymre sig om at nå ned til de fem procent, man slipper for desperat at søge efter en offentligt tilgængelig stikkontakt og kan derimod nyde friheden til at få det fulde udbytte ud af sin telefon.


Hvad er en powerbank?


En powerbank er helt grundlæggende et ekstra batteri til ens smartphone og andre elektroniske gadgets. Powerbanks kommer i forskellige størrelser, men som oftest i en størrelse der gør dem meget lette at have med på farten. De er desuden genopladelige så fordelene de bringer vil kunne bruges igen og igen. Alt i alt er en investering i en powerbank, en investering i frihed og fleksibilitet i ens daglige mobilforbrug.


Det er dog vigtigt at finde den rette powerbank til lige præcis dine behov – skal powerbanken blot være et lille boost af strøm til den sidste time af dagen, eller skal den kunne lade din telefon op flere gange på én opladning? Mobile powerbanks kommer i alle mulige modeller, mærker og størrelser, og dette gælder også selve batterikapaciteten. Batterikapacitet måles typisk i milliampere-timer eller mAh, og jo højere dette tal er, desto flere gange vil powerbanken kunne oplade ens telefon.


Forskellige typer til forskellige behov


Antallet af opladningsgange varierer dog fra telefon til telefon, og det kan være smart at kende sin telefons egen batterikapacitet før man køber en powerbank. De flest telefoner vil have en batterikapacitet på ca. et par tusind mAh. Det er også her de billigere powerbanks ligger i batterikapacitet – man skal dog typisk regne med en vis grad af strømtab mellem powerbank og telefon, så det er altid smart at købe en lidt større powerbank end man regner med.


For under hundrede kroner kan du sagtens få en powerbank, men den vil typisk maximalt kunne lade din telefon op en enkelt gang. Hvis du derimod er klar på at smide et par hundrede kroner eller mere findes der powerbanks med batterikapaciteter på 20.000 mAh eller mere. Disse vil altså kunne oplade de fleste telefoner, såvel som visse tablets, op til flere gange på én opladning.


Den ideelle ferie-gadget


Ikke blot i hverdagen kan en powerbank være en stor hjælp. Særligt også på ferie er de meget praktiske at have med. Storbyferier kan virkelig forbedres med en god powerbank. I en tid hvor roamingafgifter er fortid i EU, og flere teleselskaber også tilbyder, at man kan bruge sin telefon i visse lande udenfor EU, er smartphonen også blevet en guide for flere og flere på weekendture til storbyer som London, New York og Paris.


Men træls er det når shoppingen og café-besøgene må afbrydes af en søgen efter strøm. Her kan særligt de større powerbanks være meget hjælpsomme, da de typisk sikrer dig strøm hele dagen. I lande som USA og Storbritannien har de yderligere den fordel, at man ikke behøver at bekymre sig om at have adaptere til stikkontakter med over det hele.


Også andre ferieformer kan nyde godt af en powerbank. På festivaler er de for længst blevet en fast del af de fleste folks oppakning. Dermed er det slut med ikke at kunne finde sine venner inden man skal til koncert. På mere naturfyldte ferier kan en powerbank også være til hjælp. Når det perfekte naturbillede skal tages, skal der jo gerne være godt med strøm til at tage det. Skal man være væk fra strøm i længere tid er det også muligt at få powerbanks med solceller indbygget. Dermed kan man gå flere dage uden behov for en stikkontakt.