Til dig, der overvejer en brystforstørrende operation: Dette bør du vide

(Annonce)

Hvert år vælger flere tusindvis af kvinder i Danmark at få opereret deres bryster større. Er du en af dem, som overvejer en brystforstørrende operation, eller BFO, som det også kaldes, så læs med i artiklen her, og bliv klogere på hele forløbet.


Du kan også få mere information samt se før og efterbilleder fra brystforstørrende operationer på siden her https://plastikkirurgi.dk/.


Hvorfor få lavet en brystforstørrende operation?
Der kan være flere forskellige årsager til, at flere og flere kvinder vælger af få en brystforstørrende operation.


Nogle kvinder er fra naturens side udstyret med små bryster og ønsker at få en mere kvindelig og feminin figur ved hjælp af en større barm. Andre kvinder har efter et større vægttab, graviditet og/eller amning fået en mere slap barm uden så meget fylde, og de ønsker at få fylden tilbage.


Endelig sker der med alderen en naturlig ældningsproces, som blandt andet medfører, at brysterne mister deres fylde og begynder at hænge mere, hvorfor nogle kvinder oppe i alderen ønsker, at deres bryster skal se mere ud, som de gjorde engang.


Der findes forskellige typer af implantater
Hvis du ønsker at få indopereret implantater i brysterne, skal du også vælge, hvilken type implantater det skal være. Der findes nemlig forskellige mærker. De førende implantatmærker er Mentor og Motiva, som er kendt for deres lange holdbarhed og lille risiko for kapseldannelse.


Du skal vælge, hvilken profil du ønsker
Det er ikke blot valg af implantat, du skal tage stilling for; du skal nemlig også beslutte dig for, hvilken profil du ønsker. Profilen er blandt andet med til at bestemme, hvor meget brysterne kommer til at stritte. Dermed er det altså også profilen, som er med til at afgøre, hvor naturlige eller kunstige brysterne ser ud.


Mentor og Motiva kan du få i fire forskellige profiler: Full, Demi, Corsé og Mini.


Hvilken form skal dine implantater have?
Endelig er der forskel på formen på implantaterne, som kan være dråbeformede eller runde. Disse to former adskiller sig både ved formen, toppunktets placering og silikonens hårdhed.


Hvorvidt du skal have dråbeformede eller runde implantater, er noget, du afgør sammen med din kirurg. Her er det blandt andet vigtigt at tage din kropsbygning med i overvejelserne samt udseendet på dine naturlige bryster. Det skyldes, at kvinder med mere hængende og slappe bryster f.eks. ofte vil have gavn af at vælge et dråbeformet implantat.


Du kan vælge at få en brystforstørrelse med dit eget fedt
Som et alternativ til kunstige brystimplantater er det muligt at få en brystforstørrelse ved hjælp af dit eget fedt.


Det foregår på den måde, at du sammen med kirurgen vælger, hvilke steder på din krop du ønsker at få lavet en eller flere fedtsugninger fra. Herefter renses fedtet og sprøjtes ind i dine bryster ved hjælp af en kanyle.


Vælger du denne form for brystforstørrelse er der dog nogle ting, du skal være opmærksom på. For det første er det kun muligt at gå omkring én skålstørrelse op. For det andet vil denne type brystforstørrende operation naturligvis være mere omfattende og tage længere tid, fordi den også indebærer en fedtsugning.


Der går noget tid, før du kan se det endelige resultat af operationen
Når du lige har fået foretaget en brystforstørrende operation, vil dine bryster naturligvis være meget hævede, hvorfor du ikke kan se det endelige resultat på dette tidspunkt. Der går typisk tre måneder fra din operation, til hævelsen har lagt sig helt, og i nogle tilfælde går der helt op til seks måneder.


Hvad koster en brystforstørrende operation?
Det er ikke til at give et præcist beløb på, hvad en brystforstørrende operation koster, da det blandt andet afhænger af typen af indgreb, størrelsen på de nye bryster, hvilken plastikkirurg der skal udføre indgrebet og lignende. Dog skal du regne med et sted mellem 30.000 kr. og 40.000 kr.