Værd at vide om kviklån, før du optager et

Sponsoreret af Lead SupplyLån er sjældent en god løsning på et økonomisk problem, men nogle gange kan det være hjælpende hånd når uforudsete udgifter opstår. Lånetyper som kviklån kan friste med løfter om, hvor hurtigt og nemt det er at optage og få udbetalt pengene. Kviklån er netop dette, ‘kvikke’, men selvom det er nemt er der gode grunde til at være varsom.
 


 

Måske står man og har brug for en ny sin seng da den gamle er gået i stykker, eller du har spildt kaffe i computeren og mangler en ny. Det er langt fra alle, som har en opsparing der kan dække udgifterne til et køb, som synes nødvendigt. Deraf tyer mange til at muligheden for at låne til det som de står og mangler.


 

Hvis man vælger at tage et kviklån, så kan man hurtigere få fat i det produkt, man har brug for og ønsker. Men selvom det kan virke fristende, skal man slå lidt i bremsen. Man kan muligvis få et kviklån godkendt lynhurtigt, men ulemperne ved at tage et kviklån kan, for nogen, veje tungere end fordelene. Uanset hvad, så bør man altid sætte sig ind fordele og ulemper ved kviklån, inden man eventuelt beslutter sig for at tage et.  


 

Faldgruberne ved kviklån

Der findes mange forskellige typer lån, man kan tage i forskellige situation og efter forskellige behov. Men et pengelån bør aldrig stå som den første mulighed for at betale for noget. Forbrugslån kan tages for at betale for – som navnet antyder – et forbrug. Det kan være mange forskellige ting.  


 

Kviklån er på mange måder det samme som et forbrugslån. Nogle af forskellene er dog, at løbetiden ofte er kortere ved kviklån end forbrugslån, som kan være på omkring et år. Kviklån, til sammenligning, kan være på blot 2-6 uger og nogle gange op til 3 måneder. Det vil sige, at der er langt kortere tid til at betale lånet tilbage, hvilket kan komme som en overraskelse for nogen. Derudover optages kviklån ofte hos online udbydere, og ikke hos traditionelle banker som vi kender dem.  


 

Selvom kviklån er nemme og hurtige at tage, er en af de store ulemper til gengæld, at de kan være ret dyre med høje renter, og der kan forekomme gebyrer, som også ender med at få den samlede udgift til at blive noget dyrere end først forventet. Hvis man vælger at tage et kviklån, bør man derfor være sikker på at have styr på det med småt. 


 

Overvej andre løsninger 

For nogen kan det være mere en fordel end en ulempe at tage et kviklån. Der er for eksempel ikke krav på at fortælle, hvad pengene skal bruges til, når man tager et kviklån og det faktum, at det er hurtigt og nemt at tage et lån, kan i sig selv gøre, at nogen vil se det som en god mulighed. 


 

Inden man potentielt tager et lån, er det altid en god idé at lade sig informere om de forskellige muligheder, så man ved præcis, hvad man går ind til. Man bør først spørge sig selv, om man vil, og om det er nødvendigt at betale for noget med penge, man ikke har. I stedet kan man forsøge sig med andre muligheder som at spare pengene op og skabe flere indkomstkilder.