Efterskole: Personlig udvikling og venner for livet

(Annonce)

Du har måske hørt om efterskole. Men hvad er det egentlig en efterskole kan? En efterskole er et sted, hvor de unge mennesker lærer meget mere om sig selv og deres egne grænser. Men man gør sig også mange erfaringer i mødet med jævnaldrende, der kommer fra andre hjørner og kanter. Derfor er efterskolen som konstellation både givende iht. personlig udvikling, men der er også gode chancer for solide og livslange venskaber.


Faglig og sportslig udvikling


Efterskoler tilbyder forskellige former for linjefag og valgfag. Hvis dit barn interesserer sig for sport, ville det være oplagt at udvælge en efterskole, der netop har sport i hovedsædet. Det kunne eksempelvis være Stidsholt Idrætsefterskole, der er placeret i Nordjylland: https://stidsholt.dk/. Her kan man vælge sin favorit sportsgren blandt hele syv valgmuligheder. Der findes bl.a. linjefag som fodbold, svømning, fitness og E-sport. Foruden linjefag er også valgfag op til den enkelte, og der findes valgfag der både kalder på fysisk aktivitet, mens andre kalder på fordybelse. Lige så vel som de sportsorienterede fag vægtes højt, vægtes den boglige undervisning også højt. I skoleårets løb vil der både blive arbejdet tværfagligt i projektarbejde og fagspecifikt. På denne måde forekommer der både personlig udvikling i et fagligt og sportsligt aspekt.


Socialt sammenhold


Fællesskabet er helt essentielt for forestillingen om efterskole, og heri forekommer de bedste forudsætninger for venskaber med dybde. På efterskolen vil man både omgås med jævnaldrende, der har samme interesser, men man vil også knytte venskaber med andre, der ikke nødvendigvis deler samme interesser iht. linje- og valgfag. Efterskolen er symbol på rummelighed og mangfoldighed, og det er enormt sundt at omgås med andre mennesker, der måske kommer fra andre sociale lag og sociale forudsætninger. Det kan være udfordrende og lærerigt for et ungt menneske, der måske har tilbragt hele sin opvækst i samme vante omgivelser. Naturligvis er det energikrævende at starte på efterskole, hvor man netop skal forholde sig til så mange nye mennesker, men det er det hele værd. For at skabe et element af tryghed i den nye tilværelse på efterskolen, bliver den unge tilknyttet en kontaktgruppe, hvori man spiser og deles om køkkentjans med. I kontaktgruppen er en kontaktgruppelærer, som det er muligt at snakke med udfordringer og trivsel med. Så hvis der er bøvl med værelseskammeraten, er der altid mulighed for at sparre med en voksen, der altid har et ønske om at hjælpe.