Få en god start og oplevelse med din første sportsrejse

(Annonce)

Rigtigt mange mennesker går op i sport. Sport er noget af det, der kan samle os og få os til at glemme hverdagens problemer for en stund. Derfor er der også mange, der bruger en del af deres fritid på at se sport i fjernsynet. Men flere og flere vælger også at tage skridtet videre og rejse ud i verden for at opleve deres yndlingssport.

 

I denne guide kigger vi nærmere på begrebet ”sportsrejse”. Hvad dækker det over, hvilke grunde er der til at booke en sportsrejse, og hvilken type sport kan man opleve? Hvis du går og overvejer, om det er tid til at skifte sofaen ud med tribunerne, kan du starte med at danne dig et overblik ved at læse med her.

 

Hvad er en sportsrejse?

 

En sportsrejse er en samlet pakkerejse, som er arrangeret af et rejsebureau. Det smarte ved sportsrejsen er, at der er tænkt på alting fra starten – flybilletter, overnatning på et hotel i nærheden af sportsbegivenheden og naturligvis billetter til den valgte sport. Dette giver den store fordel, at du ikke selv skal bryde hovedet med at få alting til at gå op. Det kan du lade professionelle rejseagenter om.

 

En sportsrejse forløber typisk over 2-4 dage, og det betyder, at der er tid tilovers til at se stedets seværdigheder og opleve kulturen i det land, hvor den valgte kamp, løb eller turnering finder sted. Netop derfor er der en chance for, at du kan lykkes med at overtale din partner til at tage med dig, selvom han/hun ikke nødvendigvis interesserer sig for sport, men bare godt kan lide at rejse.

 

For at give lidt inspiration lister vi herunder fire destinationer, som er oplagte bud på en uforglemmelig sportsrejse.

 

Fodbold i fodboldens hjemland

 

Fodboldrejser er den mest populære form for sportsrejser, idet fodbold også er en af de mest populære sportsgrene. En fodboldrejse går som regel til en af de store europæiske byer, som også er hjembyer for de bedste fodboldhold. Det kunne f.eks. være London, hvor du vil kunne opleve bl.a. Arsenal, Chelsea og Tottenham i aktion. London er desuden en populær destination, fordi fodbold betyder så meget for englænderne. Sporten blev opfundet i England, og de har stadig et helt særligt kærlighedsforhold til den.

 

Tag over Atlanten til NFL

 

En sportsgren, som gennem de seneste år er taget til i popularitet herhjemme, er amerikansk fodbold. Amerikansk fodbold har vundet mange danske tilhængere og bliver også ofte vist i TV. Men sport opleves bedst live, og hvis man er interesseret i at opleve en amerikansk fodboldkamp, er det oplagt at rejse til – ja, du gættede det – Amerika. En NFL-rejse til USA vil være en af de oplevelser du helt sikkert aldrig glemmer.

 

Formel 1 i Budapest

 

Hvis du har benzin i blodet, eller hvis du bare elsker at se motorsport, vil det helt sikkert også være fantastisk at opleve et Formel 1 løb fra tribunerne. I denne guide vil vi anbefale det årlige Hungary Grand Prix, som bliver kørt på banen Hungaroring lidt uden for den ungarske hovedstad Budapest. Netop fordi banen ligger så tæt på Budapest, vil det være muligt at kombinere motorløbet med en storbyferie, og dette har vist sig at være særdeles populært.

 

Verdensmesterskabet i dart

 Den sidste sportsgren i denne guide er den nye dreng i klassen: dart. Dart er på få år blevet helt utroligt populært i Danmark, især på grund af den stemning, der hersker i hallerne under de store mesterskaber. Dette kulminerer under turneringen William Hill World Darts Championship, som bliver afholdt i Alexandra Palace i London. En rejse hertil er ikke bare en mulighed for at se de største dart-stjerner i aktion, det vil også være én lang fest.

 

Ovenstående er blot fire bud på en sportsrejse. Der findes naturligvis mange andre destinationer, så hvis du går op i sport, er det bare om at begynde at lede efter den sportsrejse, der passer til dig.