Guide til den bedst mulige skolestart

Sommeren lakker nu mod enden. Det betyder for rigtig mange unge, at de skal tilbage i skole, om det så er folkeskole eller gymnasiet. Mens nogle bare glæder sig til at komme tilbage til hverdagen med vennerne, kan det for andre være svært at finde glæden i at skulle starte i skole. Det kan være at det faglige driller eller måske føler man sig ikke rigtig som en del af fællesskabet. Måske skal de endda starte et helt nyt sted, som 1.g i gymnasiet, hvilket kan være lidt af en nervepirrende oplevelse første dag. Her i artiklen finde du gode råd til, hvordan du får den bedst mulige skolestart her i efteråret. 

Kom godt fra start med det faglige 

Noget der virkelig kan give ondt i maven ved en skolestart, kan være hvis man ikke rigtig føler, at man kan følge med på det faglige niveau der bliver undervist. Lærerne skal undervise rigtig mange elever på en og samme tid, og derfor kan det være svært for dem at se og overskue alle elevers behov på en gang. Derfor kan det nogle gange blive nødvendigt, hvis man ikke føler at man er helt med i undervisningen, at få lidt ekstra hjælp med lektierne. Her kan du selvfølgelig tage dine forældre i brug, dog er det jo lang fra sikkert at de faktisk kan og har tid og overskud til at hjælpe. Så her kan det være en god ide at få noget professionel hjælp i form af en tutor. Med en online tutor kan du nemt og effektivt få lektiehjælp af dygtige folk, og undervisningen og lektiehjælpen er en til en, dermed kommer eleven i fuld fokus. Dette er en super god løsning, hvis man føler at det faglige halter lidt. 

Brug fællesskabet 

Hvis du går og føler dig lidt uden for fællesskabet i skolen, måske er der noget bøvl med vennerne i skolen, så husk at alle er i samme båd i skolen. Det er en rigtig god ide selvom det kan være svært, at deltage i fællesskabet ved at være med til arrangementer, klubber, osv. og gerne dem der også er på tværs af den klasse man ellers går i. Dette gælder også særligt, hvis du starter et nyt sted eller har første dag i gymnasiet. På den måde vil du også skabe venskaber med andre end dem, du går i klasse med. Husk også, hvis du synes det er svært, at skolen kun er midlertidig og noget som man nogle gange skal kæmpe sig lidt igennem. 

Få styr på udstyret 

Der er efterhånden ikke så meget andet i skolen, man skal bruge udover en computer. Det er dog vigtigt, at man har styr på alle de programmer man skal have installeret til skolestart. Sørg også for at have en god taske at bære din computer og dine bøger i. Særligt hvis du har mange bøger, er dette vigtigt, så du undgår at få ondt i ryggen.