Guide til en bedre start på dagen

(Annonce)

Får du også lidt for ofte det forkerte ben ud af sengen? Der er mange, der har svært ved at stå op. For det er svært at vågne fra sin dybe søvn til en travl og krævende hverdag. Men det er faktisk vigtigt med en god start på dagen. Det kan nemlig i høj grad være med til at sætte tonen for resten af dagen. Der er nemlig ingen tvivl om, at du har det bedre med dig selv, når du har haft en god morgen. Så hvad er opskriften? Her er nogle gode bud på den.


Sørg for en ordentlig søvn


Først og fremmest er det vigtigt, at du sover godt om natten. Ellers vil det blive svært at vågne frisk og veloplagt. Heldigvis findes der masser af gode råd til at forbedre din søvnkvalitet.


Din seng spiller faktisk en stor rolle. Hvis du derfor har problemer med at sove ordentligt, så skal du måske gå på udkig efter en bedre seng. Se på senge-testeren.dk, hvis du vil blive klogere på, hvad du skal vælge.


Derudover kan alt fra soveværelsets temperatur til hovedpudens fasthed spille en rolle. Derfor skal du måske blive mere opmærksom på, hvad der påvirker din søvn.


Også dine vaner inden sengetid spiller en stor rolle. Det er nemlig vigtigt, at du mentalt og fysisk kommer ned i gear, inden du skal sove. Det vil sige, væk med telefon og computer, lad være med at dyrke motion for tæt på sengetid, og sørg for at slappe af.


Kom ud af sengen med det samme


Gode morgenvaner handler selvfølgelig også om, hvad du gør. Og faktisk vil det første, du overhovedet gør om morgenen, være værd at kigge på.


Mange mennesker bruger for lang tid i sengen. Det kan gøre det sværere og sværere at komme op. Før man ved af det, har man brugt al for lang tid på sin telefon. Så sørg for at komme op med det samme.


Hvis det er svært, så prøv at gøre det så nemt for dig selv som muligt. Hvad er det, der gør det uoverskueligt at skulle ud af sengen?


Er det fordi, du stadig er træt og døsig, så lad være med at gøre for meget fra start. Du kunne måske nøjes med at komme ud ad sengen, at strække dig lidt og sætte dig. Så kan du stille og rolig vågne op til dagen.