KIA Sorento er bare størst

(Annonce)

4.81 meter lang, 1.9 meter bred og 1,7 meter høj, ja det er en stor bil og det er præcis hvad den nye KIA Sorento er. Eller det var den gamle egentlig også, men nu er det både til at betale, du får massevis af ny teknologi og kan ligeledes køre op til 57 km. på ren el. Bilen har nemlig en 1,6-liters turbo-benzinmotor der producerer 180 hk, og ligeledes 90 hk og hele 304 Nm fra elmotoren. Ved første øjekast virker 90 hk ikke af meget til så stor en bil, men eftersom elmotoren leverer mere moment end turbo-benzinmotoren med dobbelt så mange hk, så mærker du faktisk ikke nævneværdig forskel.  


Bilen kan selvfølgelig også fås med 4WD, og den har mulighed for at gøre sig gældende ved forskelligt underlag. Sammen med 4WD kan du også vælge imellem flere forskellige køreindstillinger, således at teknikken hjælper dig bedst muligt ud af situationen, uanset om det er sne, mudder eller sand.


KIA Sorento er en bil på størrelse med Audi Q7, Volvo XC90 eller Mercedes GLE, men prisen er blot det halve eller mindre endnu. Det skyldes selvfølgelig ikke at KIA kan producere den store bil for det halve eller at der er sparet alle de steder, det var muligt, nej det er selvfølgelig de gode danske afgifter som kommer i spil her. Med de nye regler omkring plugin hybrid regler, så er KIA Sorento nemlig gået igennem som en af de eneste store SUV på den billige afgiftssats. Det betyder nemlig i praksis at der kun betales omkring 50% i afgift kontra en traditionel benzin og diesel udgave.


Bilen gør brug af dens størrelse og tilbyder intet mindre end 7 sæder, inklusiv plads til alle. Bilen fylder virkelig noget i landskabet, men med alle de rigtige linjer og udtryk er det virkelig en bil som folk drejer hovedet efter. Man kan se flere detaljer på bilen som stammer fra ProCeed, som nok var den første af KIA´s biler til at gøre brug af et noget mere maskulint og sporty design, som nu også gør sig gældende på Sorento.


Det sydkoreanske bilmærke er begyndt at bruge samme kvalitetskomponenter som deres europæiske konkurrenter, så derfor finder du også Bose lydsystem, Android Auto og Apple CarPlay og en app udviklet til styring af bilen. På andre områder skubber KIA også til udviklingen, og det er indenfor elbils teknikken. Her samarbejder KIA med Kroatiske Rimac når det kommer til levering af designet på deres 800 Volts system.