Lær mere om printerpatroner lige her

Kunne du godt tænke dig at lære mere om printerpatroner, og hvordan du vælger de rigtige patroner til din printer? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på printerpatroner, og ligeledes hvordan du vælger de printerpatroner, der passer bedst til lige præcis din behov.

 

Forskellige typer af printerpatroner

 

Der findes som udgangspunkt to primære printerpatroner – blæk og toner. Blæk er defineret ved – som navnet indikerer – at det er blæk, der skaber farven på papiret. En printerpatron med blæk indeholder altså en flydende væske, som printeren bruger, når du skal udskrive et dokument fra din computer.

 

Toneren består af fint pulver sammensat af farvepigmenter, metaloxider og harpiks. Disse tre komponenter kan til sammen danne farver på papir i samme grad som en printerpatron med blæk.

 

Men det er ikke kun indholdet af printerpatronen, der udgør forskellen. Der er også forskel på, hvordan indholdet af printerpatronen bliver overført til papiret. En printerpatron med blæk bliver overført til papiret ved hjælp af dyser, hvorimod toneren bliver overført til papiret ved hjælp af elektriske ladninger.

 

Hvilken en skal jeg vælge?

 

Det kan være svært at vurdere, hvilken type printerpatron man skal vælge, hvis man ikke har styr på det i forvejen. Derfor vil du nu blive præsenteret for nogle fordele og ulemper ved de forskellige printerpatroner.

 

Den store fordel ved at anvende printerpatroner med blæk er, at du kan printe billeder i højere kvalitet, end du kan med toneren. Ulempen er dog, at printerpatronen med blæk skal udskiftes oftere end den anden, hvorfor det kræver flere udskiftninger og mere vedligeholdelse.

 

Fordelen ved toneren er, at den er et godt valg, hvis du ikke har behov for at printe billeder af højeste kvalitet, men blot ønsker at printe almindelige dokumenter. Toneren fungerer ikke optimalt, når billedet skal være af høj kvalitet.