Leder du efter en god ferie? Prøv at besøge Fanø

(Annonce)

Danmark er et ørige, og på de danske øer kan du opleve alt fra rigt fugleliv til klitter, fiskerbyer og rolige landsbyer. Fanø ud for Esbjerg har faktisk det hele, hvilket er én af flere grunde til, at du bør lægge din vej forbi øen – hvis ikke på en ferie, så på en fridag. Ejer du ikke en lystbåd til at klare den korte sejltur fra Jylland til Fanø selv, står du bare på færgen fra Esbjerg, så øen er ganske nem at nå.

 

Skønne naturoplevelser venter dig på Fanø


Hvad er der at se på Fanø? På din første dag kan du passende tage til Pælebjerg, der er det højeste punkt på Fanø. Herfra får du en forunderlig udsigt over havet og kan indånde den friske havluft, som bringer dig i rette mindset til at udforske resten af øen. Du kan også finde andre naturoplevelser af format på Fanø, bl.a. kan du tage børnene med forbi skovlegepladsen eller tjekke Vadehavets fauna.

 

Find et afbræk fra det grønne i Fanøs små byer


Når du vil have et afbræk fra det grønne og blå, kan du tage ind til Fanøs små byer. Sønderho placeret på den sydlige del af øen er en smuk landsby med flot arkitektur, der på samme tid sætter rammen om et roligt byliv og gør byen attraktiv for familier med job på fastlandet. Nordby, der er den første by, du vil opleve på Fanø, har en flot havn, et turistbureau, en lokal sportshal og rigtigt meget mere.

 

Se kunst, bunkere og gamle kirker


Fanø har også et kunstmuseum med danske, tyske og svenske værker, men hvor du især kan finde masser af flotte værker, der fejrer den skønhed, Fanø byder på. Den lokale del af Atlantvolden fra 2. Verdenskrig samt Sønderho Kirke og Nordby Kirke er også et besøg værd for kulturinteresserede.