Forny boligen med en tagterrasse

(Annonce)

Drømmer du om at kunne udvide boligens udeareal? Og lyder en terrasse løftet op fra terrænet som noget for dig? En tagterrasse er en rigtig god mulighed for at udvide boligen, hvis muligheden for at anlægge den er der. Den tæller nemlig ikke med i bebyggelsesprocenten og er en skøn måde at få et ekstra areal at boltre sig på udenfor.

 

Hvad skal man være opmærksom på med en tagterrasse?

 

Inden du går i gang med at bygge en tagterrasse til din bolig, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

 

Det første er, at du skal lave en grundig løsning, når det kommer til vand. Det skal du, da bunden af en tagterrasse bliver bygget efter samme princip som et fladt tag. Derfor har den også de samme udfordringer og en risiko for, at vandet bliver liggende.

 

Noget helt andet er, at de konstruktioner der skal til for at lede vandet ned, er skjult. Det kan gøre det svært for dig at opdage vandskader eller lækager.

 

Som en tredje og sidste ting skal du være opmærksom på, at konstruktionen mellem loftet og tagterrassen skal laves efter de krav til isolering, der er gældende på området.

 

Hvilke fordele er der ved at have en tagterrasse?

 

Selvom der er nogle ting, du skal være opmærksom på, når du bygger tagterrassen, overskygger det længe ikke de fordele, der er forbundet med at have den.

 

Det har nemlig følgende fordele:

 

·         Du får ekstra kvadratmeter at boltre dig på. Den store fordel er selvfølgelig, at du har mulighed for at komme udenfor på en helt ny måde. Det er altid dejligt med ekstra kvadratmeter og det kan du få med en tagterrasse – uden det tæller med i bebyggelsesprocenten.

 

·         Du får en terrasse hævet fra jorden. Haveterrasser er altid dejlige, men en tagterrasse er ekstra skøn, da du får mulighed for at få mere ud af solen. Dette er en klar fordel for dig, der godt kan lide at bruge eftermiddage og aftener på terrassen.

 

·         Du kan udnytte ubrugte kvadratmeter. En fordel ved tagterrassen er, at du kan placere den ovenpå en carport. Det gør det muligt at udnytte ellers ubrugte kvadratmeter.

 

Hvad koster en tagterrasse?

 

Det er meget forskelligt, hvad prisen på en tagterrasse er. For det første kommer det an på, hvor stor den skal være. Det næste er, hvor du gerne vil have den bygget, og hvor kompliceret det kommer til at være.

 

Dernæst afhænger prisen af de materialer, du gerne vil bygge den ud af. For at få et mere konkret bud på, hvad det kommer til at koste, bør du indhente 3 tilbud på en tagterrasse. Det giver dig bedre indsigt i, hvad det reelt kommer til at koste.