Påskefrokost på budget

(Annonce)

Nu varer det ikke længe, før det er påske og tid til påsketamtam med hele familien. Rigtig mange har en eller flere påskefrokoster i løbet af påskedagene, og måske er det i år blevet din tur til at være vært. Hvis du har en stor familie, kan det hurtigt løbe op at holde en påskefrokost. Men der er heldigvis mange ting, du kan gøre for at holde omkostningerne så langt nede som muligt.

 

Hold sammenskudsgilde

En oplagt idé til at gøre det både billigere og mere overskueligt at holde påskefrokost er at gøre det til et sammenskudsgilde. En kan tage mayonnaise, remoulade og citron med. En anden kan tage rugbrød og franskbrød med. En tredje kan tage en tærte med, og en fjerde kan tage æg og rejer. På den måde får man lynhurtigt stablet en påskefrokostmenu på benene, og det er nemt for hver enkelt person at stå for en lille del af menuen. Du kan også vælge kun at udlicitere enkelte retter til et par personer, som du har et ekstra godt forhold til. Det kan være, at din mormor nærmest kan lave tunmousse i søvne, og måske har du en kusine, som er helt tosset med at bage og gerne vil stå for desserten. Selvom det kun er enkelte retter eller elementer af menuen, kan det hurtigt gøre den samlede byrde meget nemmere for dig.

 

Planlægning og mere planlægning

Vejen til en budgetvenlig påskefrokost er planlægning. Hvis du laver en menu i god tid, har du mulighed for at handle ind løbende, når der er gode tilbud på ting, som kan holde sig i længere tid eller som kan fryses ned. Du kan også gøre det omvendte og lægge menuen ud fra, hvad der er på tilbud i tiden op til påskefrokosten. Men alt andet lige er planlægning i hvert fald en oplagt måde at spare penge på.

 

Køb pynt i genbrug

Ofte kan man i genbrugsbutikker købe billig og sød påskepynt, og nogle gange har de endda lavet små poser med forskelligt slags pynt. Man behøver heller ikke meget for at lave et festligt påskebord. Med enkelte påsketing fra genbrugen og et eller to bundter påskeliljer har du lynhurtigt et flot bord. Påskeliljer kan man som regel finde ret billigt i supermarkeder på denne tid.

 

Hold det enkelt

Man kan nemt blive grebet af stemningen, når man skal være vært for mange mennesker, og komme til at købe alt for meget ind af både mad, drikkevarer, snacks og pynt. Forsøg at holde det hele enkelt og at holde fokus på det vigtigste. Måske behøves der ikke at være kæmpe slikfade med ti forskellige slags slik og chokolade, når der også er både kage og småkager til dessert. Man kan sagtens være en god vært uden at købe hele supermarkedet med hjem og ende med alt for mange rester efterfølgende.

Det kan også være, at du har andre planer for påsken end familiefrokoster. Vil du hellere droppe påskefrokosten helt og rejse væk i påsken – så lån penge hurtigt til det du står og mangler. På den måde kan du booke din rejse med det samme og slippe for at få fat i de gode tilbud, inden det bliver alt for dyrt.