Sådan får du en god start på dagen

Sponsoreret indhold:

Det er vigtigt med en god start på dagen. En dårlig start kan ødelægge resten af dagen og gøre at du er i dårligt humør, energiforladt og uproduktiv. Indfør en række vaner og rutiner i dit liv og sørg for du får en god start hver eneste dag.


En god nattesøvn


En god nattesøvn er første forudsætning for at få en god start på dagen. Hvis du vågner op og er træt og uoplagt så bliver det næppe en god dag. Sørg for ikke at gå for sent i seng, så du kan nå at få 7-8 timers søvn. Derudover er det en god idé hvis du gør det til fast rutine at gå i seng og stå op på samme tid hver dag (også i weekenden), da dette giver en mere stabil døgnrytme og dermed en bedre søvn.


Du kan også gøre andre tiltag for at få en god nattesøvn, så du kan føle dig frisk og veludhvilet når du vågner. Det kan være ting som at sørge for at sove i komplet mørke ved at gøre brug af enten mørklægningsgardiner eller en sovemaske. Du kan også overveje at bruge ørepropper for ikke at blive vækket af lyde fra gaden eller din partner der snorker. En god, dyb og sammenhængende søvn er en af de bedste metoder til at få en god start på dagen. Besøg Sleepbetter.dk og find det du skal bruge for at få en bedre nattesøvn.


Drik vand og spis (den rette) morgenmad


Efter 7-8 timers søvn er din krop begyndt at dehydrere og har brug for væske. Gør det til en del af din morgenrutine, at drikke et stort glas vand, evt. med citron. Det vil få din krop til at genstarte efter mange timer i dvale. Vand hjælper din krop med at udskille affaldsstoffer og stimulerer dit fordøjelsessystem så du er klar til dagen der venter.


Morgenmad er dagens vigtigste måltid. Men det er selvfølgelig ikke helt lige meget hvilke næringsstoffer vi giver kroppen at starte dagen ud på. Så drop den hurtige og sukkerholdige morgenmad der får dit blodsukker til at styrtdykke allerede en time efter. Din krop har brug for et sundt og nærende morgenmåltid til at holde dit blodsukker stabilt indtil frokost. Et godt morgenmåltid vil give dig en bedre koncentration, øget fokus og mere energi i løbet af dagen.


Motion, strækøvelser eller meditation


Når du vågner efter en hel nat på langs vil du ofte føle dig stiv og ufleksibel i kroppen. Din krop og muskler trænger til at få løsnet op og rørt sig. Det kan derfor være en god idé at starte dagen ud med noget motion. Det kan være en løbetur inden morgenmaden eller det kan være en gå eller cykeltur til arbejde.


Du kan også lave strækøvelser som vil hjælpe dig med at løsne op i dine muskler og øge blodgennemstrømningen i kroppen. Brug 10-15 minutter hver morgen på at lav nogle strækøvelser eller yogastillinger og slut evt. af med en meditation hvor du har fokus på din vejrtrækning og får renset dine tanker og dit sind, så du er klar til dagens udfordringer.


Stå op med et positivt sind og et mål for dagen


Mange af os begynder så snart vi vågner, straks at tænke på de problemer eller udfordringer som dagen kan bringe. Det kan være med til at stresse os lige fra morgenstunden og det er ikke en god måde at starte dagen på. Det kan være godt at ændre den tankegang og i stedet prøve at være optimistisk og tænke på det positive ting som dagen kan bringe.


Tænk i stedet på de ting du gerne vil udrette og lave i løbet af dagen. Det er godt at have et mål for dagen, hvad end det er arbejdsrelaterede ting eller i dit private liv. Et andet godt råd er at starte dagen ud med de vigtigste opgaver. Det er om morgenen du har et frisk sind og klart hoved. Derudover giver det dig følelsen af, at du er kommet godt i gang med dagen og allerede har fået udrettet meget. Det kan danne et godt fundament for resten af dagen.