Sørg for din krop er tanket op på proteiner

Synes du nogle gange, din krop mangler noget? Måske du føler dig træt eller drænet i hverdagen, måske du oplever ofte at blive syg. Der kan være mange årsager, men noget af det kan måske være, at du ikke får de proteiner, mineraler og vitaminer, du har brug for. Kroppen har brug for en lang række aminosyrer, der bliver til proteiner, og de fleste kan den selv bygge op – men nogle skal indtages gennem kosten.


Hvis du for eksempel træner meget, kan det betyde, at du ikke er i stand til at optage nok – og så kan det betale sig at kigge nærmere på collagen, som er det protein, vi har mest af i kroppen. Det er blandt andet det, der er med til at give huden elasticitet, men ligesom det hjælper din krop som helhed, er det især godt for dig, der gerne vil have en sund hud. Det kan være, du har brug for at supplere kosten med collagen. Det kan du læse mere om her: https://helsegrossisten.dk/sundhed/kosttilskudsolier/collagen.


Kosttilskud er for alle


Der findes ikke regler for, hvem der får mest gavn af kosttilskud – men der er måske nogle målgrupper, der kan bruge det bedre end andre. En ting er dig, der træner meget, men det kan lige så godt være dig, der gerne vil forebygge rynker og appelsinhud eller som måske oplever at være i mangel af bestemte vitaminer. Det kan vise sig på forskellige måder – måske din læge har nævnt noget om det.


Du kan med fordel prøve at se, om du kan omlægge din kost, så du får mineraler og vitaminer den vej igennem, men er det ikke nok, er kosttilskud altså måske vejen frem. Du skal huske på, at kosttilskud ikke kan erstatte varieret kost, men kan fungere som et godt supplement til det.