Skal dit barn snart starte i 0. klasse? Læs med her!

(Annonce)

Du kan nok næsten ikke tro det, når du hører, at dit barn skal til at starte i 0. klasse. Der er nemlig noget helt særligt over, når dit barn endelig tager hul på dette kapitel i livet. Dog kan dette nye kapitel i dit barns liv også afføde en række spørgsmål - for hvordan kan du som forælder være med til at sikre, at dit barn får en god skolestart? Det får du 3 gode råd til lige her nedenfor.

 

Tag ud og find den perfekte skoletaske


Dit barn får naturligvis brug for en skoletaske i forbindelse med skolestart. Her kan det være en rigtig god idé at tage dit barn med ud på shoppingtur, så I i fællesskab kan finde den helt rigtige skoletaske.

 

Når du skal finde en skoletaske til 0. klasse, bør du sikre dig, at skoletasken har et ergonomisk design. Dette er med til at mindske belastningen af dit barns ryg og krop. Dit barn skal trods alt bære skoletasken til og fra skole flere gange om ugen, hvorfor det er vigtigt, at den ikke belaster kroppen mere end højst nødvendigt.

 

Giv dit barn plads til at vænne sig til de nye omgivelser


Det er meget forskelligt, hvor lang tid et barn har brug for til at vænne sig til klassekammeraterne og de nye omgivelser. Derfor er det vigtigt, du giver dit barn plads til at reagere, da børn kan reagere på vidt forskellige måder på sådanne omvæltninger i dagligdagen.

 

Sørg også for at snakke ud derhjemme omkring, hvordan hver dag er gået, så du kan hjælpe dit barn med at bearbejde de mange indtryk og oplevelser. Du kan med fordel belønne dit barn med Transformers legetøj, når allerførste skoledag er gået.

 

Sæt mærkater på dit barns ejendele


Ligesom i børnehaven, så er det som om, at ting kan forsvinde helt ud af det blå. Selvom du sender dit barn afsted i en jakke eller med vanter på, så er det ikke sikkert, dit barn vender hjem med disse ejendele igen.

 

For at undgå at dette sker, kan du med fordel sætte mærkater på dit barns ejendele, som barnet får med i skolen. Disse mærkater kan du sætte på alt lige fra tøj til madkasser og penalhus. Så er der i hvert fald ingen tvivl om, hvilke ting der tilhører lige netop dit barn.