Sundt nytårsforsæt? Kosten er ikke det vigtigste

Et nyt studie fra King’s College London har slået fast, at hvis du sover mere, vil du automatisk spise mindre sukker og færre kulhydrater, og derved blive sundere. Det skriver BT.

Forskerne undersøgte forholdet mellem søvn og fødevareindtag hos 42 frivillige deltagere. 50 procent af de frivillige fik at vide, hvad de skulle gøre for at få mere søvn om natten. Det var blandt andet råd som at undgå koffein inden man skulle sove, gøre det til vane at have en afslappet rutine inden man gik i seng, og være opmærksom på, hverken at være for mæt eller sulten. Den anden halvdel af gruppen fik ingen råd.

Det viste sig efterfølgende, at hele 86 procent af dem, der havde fået de gode råd, brugte længere tid i sengen, og halvdelen sov desuden længere. Udover det, spiste de også mindre sukker og færre kulhydrater, end sædvanligt. Man så til gengæld ingen bemærkelsesværdige ændringer hos den anden gruppe. 

”Det viser, at en simpel livsstilsforandring virkelig kan hjælpe personer med at spise sundere,” udtaler Wendy Hall, der er forskningsleder på undersøgelsen, ifølge BT til det engelske magasin New Scientist.

Samme konklusion kom man frem til i 2011, hvor man havde undersøgt mere en 1.500 personer i seks år. Her fandt man, at dem der i denne periode blev overvægtige i gennemsnit sov 6,3 timer om natten, hvor dem med en sund kropsvægt sov i gennemsnit 7,2 timer om natten.

Hvor mange timer sover du om natten?

MSN