Bliv gode venner med lydbogen

Dette indhold er sponsoreret


Er du skeptisk over for lydbøger, og føler du ikke at lydbøger kunne være noget for dig? Sådan er der flere der har haft det, da den populære tendens fik sit indpas i det danske samfund. Denne artikel er med til at give dig et indblik i hvad fordelen er ved lydbøger, og hvorledes du kan blive gode venner med lydbøger. 

Afprøv lydbogen

De fleste har et livslangt og nært forhold til papirbøger. De elsker fornemmelsen af, at have en bog i hånden, duften af papir og lyden når der bladres i bøgerne. Dog er lydbogen overtaget den gode gamle læsetime, og i stedet blevet et digitalt medie, der er en nem og bekvem løsning hos de fleste. Der findes dog flere abonnementsløsninger på lydbøger, og selvom det er tilladt at være skeptisk fra start af, er det næsten garanteret at trenden kommer til at gro på dig. Du kan læse mere om lydbøger, og finde de bedste lydbøger på nettet på: https://lydbogormen.dk/

Ta’ lydbogen med på farten

Lydbogen kan tages med på farten, uden at du skal blive skæv og træt i kroppen af at slæbe på dem. Dine håndled vil også takke dig hver aften, når du ligger i sengen og lytter, inden du skal sove, i stedet for at kæmpe med at holde en tung bog opretstående. De fleste synes også, at det er rigtig afslappende blot at lytte til en fortællende stemme og få læst en historie højt. Læs fem tips til at komme i gang med lydbøger nedenfor. 

Fem tips til at komme i gang med lydbøger

  1. Start ud med at lytte til en krimi. Det er lettere at følge med i handlingen i en plotdrevet historie, frem for en skønlitterær roman, hvor den råde tråd ikke altid er til stede.

  2. Gode høretelefoner er en nødvendighed. De behøver ikke at være dyre, men de skal kunne bruges i længere tid ad gangen - også skal du altid have dem med dig.

  3. Ændr hastigheden på oplæsningen og find det tempo, der passer dig

  4. Noveller er gode og nemmere at starte ud med. Så er der heller ingen undskyldning for ikke at have tid til at læse eller lytte til bøger. 

  5. Finder du en oplæser, hvis stemme du synes særligt godt om, kan du foretage en søgning på navnet og finde andre bøger, som personen oplæser. På den måde opdager du også andre bøger.