Derfor er aircondition nødvendigt for en virksomhed

Dette indhold er sponsoreret

Aircondition er ved at være en fast installation i de fleste erhvervslokaler. Det giver en behagelig temperatur, og man slipper for at svede, når temperaturen stiger udenfor. Dansk Klima Center tilbyder en række services inden for airconditionanlæg til erhverv, og hvis dette lyder som noget for dig, kan du få mere information om airconditionservice her.

Hvorfor skal en virksomhed have et airconditionanlæg?

Der er mange grunde til, hvorfor en virksomhed skal have et airconditionanlæg. For det første giver det en bedre arbejdsplads for medarbejderne. De vil have det bedre og dermed yde mere, hvis de ikke skal sidde i et lokale med en ubehagelig temperatur. Ifølge Arbejdstilsynet må temperaturen i erhvervslokaler ikke overstige 25°C og skal gerne ligge mellem 20°C og 22°C for et optimalt arbejdsmiljø. Aircondition er dog ikke kun en fordel for de ansatte - det er også godt for virksomhedens image, da eventuelle kunder og forretningspartnere også påvirkes af temperaturen indenfor.

Sådan finder man det rette airconditionanlæg til virksomheden

Et airconditionanlæg er altså vigtigt for at opretholde et godt arbejdsmiljø, men hvordan skal man så få det integreret i bygningen? Der er stor variation på erhvervsbygningerne, så der er ikke én løsning, der passer til alle virksomheder. Et airconditionanlæg skal altid tilpasses virksomheden og deres lokaler. Dansk Klima Center har ekspertviden i at konstruere det rette airconditionanlæg afhængigt af virksomhedens behov og størrelse. Desuden kan de også hjælpe med at udvide eller optimere eksisterende anlæg, så man kan regulere temperaturen i lokalerne mere effektivt og økonomisk.

Hvor ofte skal et airconditionanlæg efterses og serviceres?

Et airconditionanlæg med en fyldning større end 1 kg HFC/HCFC skal ved lov efterses og serviceres mindst én gang om året for at sikre, at det fungerer optimalt. Dette er til for at mindske risikoen for utilsigtede stop. Derudover foreskriver loven, afhængigt af kølemiddelstype og fyldningsstørrelse, at der foretages 1 lækagekontrol årligt. Dansk Klima Center anbefaler dog at få airconditionanlægget efterset mindst to gange om året for at sikre, at det fungerer optimalt. Det er dog vigtigt at understrege, at det kun er faglært personale, der må foretage eftersynet af airconditionanlægget, da eftersynet skal foretages af en certificeret tekniker. Her har Dansk Klima Center også personale, der er uddannet til at foretage eftersyn på alle typer af airconditionanlæg, uanset om det er store eller små.

Hvis man ikke får foretaget et eftersyn af sit airconditionanlæg, kan det medføre problemer med anlægget, som i sidste ende kan føre til et dårligt indeklima og arbejdsmiljø. For at sikre det bedste arbejdsmiljø for de ansatte er det derfor en god idé at have et airconditionanlæg, så man kan holde en stabil temperatur indendørs.